CORONA survivalgids: stay home tips - om jouw quarantaine zo aangenaam mogelijk te maken!

Iedereen is ervan op de hoogte: de maatregelen van de overheid om het coronavirus te onderdrukken. Niet zo een leuke maatregelen, maar wel zeer nodig om onze gezondheid en die van onze naasten te beschermen. Maar wat doe je nu een hele dag thuis? SOFIE-STICATED helpt je graag met wat inspiratie om van deze tijd te genieten. Hieronder vind je 9 leuke bezigheden om je tijd optimaal te spenderen!

Verwen jezelf met me-time


Liep je de laatste tijd jezelf weer altijd voorbij? Nooit tijd voor een rustgevend moment voor jezelf?

Nu is het de perfecte moment om jezelf weer eens op de eerste (en juiste) plaats te zetten! Hoe?

Ga in bad, haal die scrub nog eens boven of smeer een heerlijk gezichtsmaskertje ‘s avonds bij het tv-kijken. Na die quarantaine voel je jezelf weer helemaal fris en zie je er bovendien toppie uit!

Kom je niet tot rust door alles wat er gebeurt? Probeer dan je dag te starten met mediteren. Meditatie is een rustgevende en makkelijke manier om helemaal te ontstressen. Bovendien heb je er niemand voor nodig! Gebruik dus je tijd en trek je even helemaal terug van de wereld. Wordt helemaal zen…


Leer jezelf een exotische taal

Wil je al zo lang een nieuwe taal leren, maar stel je het telkens uit? Nu heb je geen enkel geldig smoesje meer! Thuis heb je een grote verscheidenheid aan tools ter beschikking om je helemaal te verdiepen in een taal. Zo bestaan er tegenwoordig online cursussen en apps zoals Duolingo die een compleet lespakket verschaffen. Buona fortuna (veel succes)!


Kook (healthy) voor jou en je familie

Had je nooit tijd om te koken? Nu is het dé moment om weer eens zelf aan de slag te gaan en ongezonde afhaalmaaltijden te vermijden. Want let’s face it: gezond koken vraagt tijd en we stellen het soms een beetje (veel) uit. Experimenteer dus en geniet, nu! Maak de gewaagde recepten die je al lang wou uitproberen en gebruik je familieleden die net als jou, thuis zitten, als proefkonijnen.

Zit je helemaal alleen? Dan is dit de perfecte kans om een menu samen te stellen dat je kan maken tijdens het let’s get back together feest met je vrienden.Get creative

Neem je potloden en schetspapier en laat je inspiratie de vrije gang! Schilder met vrolijke kleuren een prachtig schilderij. Ben je beter met woorden? Schrijf al je ideeën uit. Je hebt genoeg tijd om te brainstormen!


WINWINWIN

Ontwerp jouw SOFIE-STICATED en maak kans om deze in productie te laten gaan. Jawel, je leest het goed: jij ontwerpt, SOFIE-STICATED maakt!

Je hoeft geen tekentalent te zijn om deel te nemen. Een ruwe schets van je fantasie met bijhorende geschreven uitleg volstaat! De handtas krijgt de naam van de winnaar en zal ook te koop zijn in de flagshipstore van SOFIE-STICATED in het voorjaar van 2021. En uiteraard, als kers op de taart, krijgt de winnaar het prototype!


Wil je jouw zelf ontworpen handtas binnen een jaar dragen?

Mail dan je ontwerp vóór 1 mei naar info@sofie-sticated.be & deel op social media want sharing is caring! 😉


Work-out aka work-in

Thuis zitten kan voor een serieuze portie stress zorgen. Laat het virus je niet liggen hebben en boost jezelf met een gezonde work-out. Ga joggen in de ontluikende lente, maak een ontspannend fietstochtje door de prachtige natuur of doe mee aan een online fitnessprogramma. De mogelijkheden zijn ontelbaar! En ladies, summer is coming, just saying.


Vraag een gepersonaliseerd kaartje aan Redlobster

Omdat leuke post welkom is in deze quarantainetijden bedacht Redlobster iets superleuk! Redlobster tekent een gepersonaliseerd kaartje voor jou. Wat moet je doen? Mail je adres en een woord naar sos@redlobster.be en je ontvangt een op maat getekend kaartje in de bus. Wat dit kost? Je betaalt slechts één euro voor de postzegel.

Koop een cadeaubon van een handelaar of zelfstandige

Marketingbureau Marbles heeft het platform 'Wij komen terug' opgezet. Het lijkt nu misschien niet de meest ideale tijd om te shoppen, helemaal waar! Een cadeaubon kopen is daarom de ideale manier om je favoriete lokale handelaar te steunen.Ook SOFIE-STICATED verkoopt cadeaubonnen met waarde naar keuze: www.sofie-sticated.be/gift-card.


Organiseer een gezellige Netflix-date op Skype

Mis je het sociaal contact met vrienden? Ja Sofie, UI-TE-RAARD! Organiseer een gezellige Skype-date! Want net als jou kijken je vrienden er hard naar uit om terug samen leuke dingen te doen. En jawel, dat kan ook van thuis. Neem een heerlijk glas wijn, een zacht dekentje en kruip knus in je zetel met je laptop of tablet. Want je kan met gemak uren vullen met babbelen over koetjes en kalfjes.

Leuke tip: je kan ook allemaal een gezichtsmaskertje opdoen voor de Skype-date.


Lentekuis

Wacht je kleding- en schoenenkast al lang op een schoonmaakbeurt? Perfecte timing! De lente is pas begonnen en de zomer komt er aan. Je winterstuks mogen dus weer aan de kant. Nice weather is coming! Zijn je kleding- en schoenenkast alweer tiptop in orde? Denk dan aan je juwelen, keukenkasten en berging. Let’s go!


Na deze opruimbeurt, weet je meteen welke SOFIE-STICATED nog ontbreekt in jouw kast, win-win lijkt me!


BONUSTIP: Schrijf een kaartje of brief

Talloze grafische ontwerpers hebben leuke kaartjes en briefpapier ontworpen om onze quarantainetijd aangenamer te maken. De favoriet van SOFIE-STICATED? De kaartjes van Ink. copywriting collectief die je kan vinden op www.danmaarzo.be


Daarnaast is het ook gewoon superleuk om via de klassieke manier contact te houden met vrienden, familie, ...

Get in touch! Stuur een kaartje of brief naar SOFIE-STICATED, je krijgt er zeker één terug! ( @ Heikant 26, 3390 Houwaart)Zo, hopelijk hebben jullie iets aan deze, al dan niet vanzelfsprekende, tips!

Vergeet vooral niet om elkaar lief te hebben en denk in deze moeilijke tijd nog een beetje meer aan anderen. Panikeer niet te hard en de laatste gouden tip: blijf in uw kot!


Spread love and be safe!♥️

Sofie144 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
#SOFIESTICATED

+32 473 77 00 80

info@sofie-sticated.be

NEVER MISS AN UPDATE!